Stronken frezen

Bij de meeste verzekeraars kun je stormschade 24 uur per dag melden, online of telefonisch. Stronken frezen gebeurt voornamelijk wanneer je een nieuwe tuin wilt aanleggen, maar er een boom in de tuin staat die je niet mooi vindt of die in de weg staat.

Om deze boom te verwijderen is het handig om een specialist in te schakelen. Over het algemeen zijn er maar weinig aanbieders van stronken frezen, omdat het geen populaire bezigheid is en er relatief weinig vraag naar is. Veel specialisten bieden dan ook een totaalpakket aan wanneer je de boom in je tuin wilt verwijderen: het kappen van de boom, het frezen van de stronken en het afvoeren en verwijderen van de materialen.

Verzekering

Ga altijd na of je goed verzekerd bent. Het ligt vaak aan de weersomstandigheden of de verzekering in werking kan worden gezet. Er staat bijvoorbeeld in het contract van een verzekeringsmaatschappij dat er pas sprake is van stormschade bij een wind met een snelheid van minimaal 14 meter per seconde (windkracht 7 of hoger), gemeten door het KNMI.

Kijk dus goed wat er in je contract staat en neem daarna zo snel mogelijk contact op met je verzekeraar, maar niet voordat je:

  • zelf maatregelen hebt getroffen om de schade te beperken
  • foto’s van de schade hebt gemaakt, als bewijsmateriaal voor de verzekeraar

Als een boom is omgewaaid dan kun je deze maar ook beter laten rooien.

Mail ons

Bomen planten, kappen of gewoon bekijken ergens in Nederland? Mail ons op info@demodagbomen.nl

Back To Top